- Reklama -
DomůElektromobilK elektrické Hondě-e se připojí kompaktní BVE SUV

K elektrické Hondě-e se připojí kompaktní BVE SUV

- Reklama -

Šéf britské divize společnosti Honda Jean-Marc Streng potvrdil, že značka během příštích dvou let představí druhý plně elektrický model, jenž se připojí k městskému vozu Honda e. „V roce 2023 předvedeme nový model BEV, sdílející platformu s Hondou-e, což je další krok, který nám pomůže rozšířit naše produktové portfolio. Bude to nabídka ve správném segmentu.“ Tato slova naznačují, že se pravděpodobně bude jednat o crossover, podobný modelu Honda SUV e:concept, prezentovaném na loňském autosalonu v Pekingu.

Zveřejněné studie ukazují, jak by mohl nový vůz ve finální fázi vypadat: stejně jako u připravovaného modelu HR-V budou čisté linie po bocích nového elektromobilu přerušeny pouze tmavou spodní částí prahů, jež má podobně jako u mnoha současných elektrických aut zakrýt lehce narostlou výšku potřebnou pro umístění baterie. Šířku vozu pomohou zdůraznit štíhlá zadní LED světla a obdobně koncipované světlomety obklopují i zaslepenou masku chladiče s výrazným logem Honda uprostřed.

Očekávané rozměry připravovaného elektrického SUV by se měly pohybovat mezi populárním modelem Jazz Crosstar, tvořícím více než polovinu všech prodejů verzí Jazz, a novým HR-V. SUV by mělo být postaveno na identické platformě jako malá Honda e, takže samozřejmě dojde k prodloužení základů, aby se do nich vešla větší karoserie a objemnější zavazadlový prostor.

- Reklama -

Předpokladem je podobně futuristicky laděný interiér se dvěma širokoúhlými displeji o úhlopříčce 12.3 palců a dvojicí šestipalcových monitorů po obou stranách, přenášejících obraz z kamer usazených na místě zpětných zrcátek. Zatím není známo, jaká technika by se mohla skrývat pod kapotou, ale standardem by měla určitě být baterie větší než v Hondě e, čemuž by odpovídal akumulátor s kapacitou cca 35.5 kWh, umožňující dojezd přes 200 km. Článek by měl mít i podobnou schopnost rychlého nabíjení jako u menšího vozu.

Streng také poodhalil nejbližší plány japonské automobilky: „Máme hybridní pohony pro Jazz a Jazz Crosstar, právě startujeme objednávky na model HR-V a v říjnu tento vůz uvedeme na trh, čímž získáme široké motorizační spektrum, sestávající z benzinového, hybridního a plně elektrického systému. Navíc je zde i CR-V hybrid a příští rok přijdeme s novým Civicem, který bude elektrifikovaný.“

- Reklama -
- Reklama -

Poslední přidané

- Reklama -

Neuniklo vám?