- Reklama -
DomůBenzín/naftaMINI Cooper ve výbavě Shadow Edition

MINI Cooper ve výbavě Shadow Edition

- Reklama -

Značka MINI se rozhodla svůj hatchback, kabriolet i elektrickou verzi nabídnout také v tmavé designové úpravě Shadow Edition. Stejně jako Clubman a Countryman SE se i tato tři nová MINI dodávají s metalickým lakem Midnight Black, kontrastní stříbrnou střechou, stříbrnými zpětnými zrcátky, vnějšími lištami Piano Black a specifickými nálepkami pro daný model na kapotě a předních blatnících.

Speciální edice v podobě hatchbacku a kabria vychází z vozů ve výbavovém stupni Sport, což znamená, že mají 18palcová kola z lehkých slitin s pěti duálními paprsky, bodykit John Cooper Works a masivněji řešený zadní spoiler. Součástí standardního paketu jsou také přední a zadní LED světlomety.

Provedení MINI Electric Shadow Edition vychází z nejvyšší úrovně výbavy Level 3, do které stabilně patří, 17palcové ráfky z lehkých slitin ve identickém designu jako u dvojice předešlých variant, adaptivními LED světlomety, head-up displejem a parkovacím asistentem.

- Reklama -

V interiéru mají všechny tři nové modely MINI SE antracitové čalounění stropu, obložení v černém klavírním odstínu Piano Black a unikátní prahy. Standardní sedadla byla rovněž vyměněna za sportovní varianty John Cooper Works s kontrastně červeným prošíváním a u celé série je k dispozici nový sportovní volant.

Spolu se stylistickými úpravami se provedení Shadow Edition dodávají s další výbavou. Standardem je informační a zábavní systém s větším displejem o úhlopříčce 8.8 palcovů, stěrače opatřené dešťovým senzorem, automatické světlomety a funkce inteligentního tísňového volání.

Tří i pětidveřový hatchback a kabriolet je možno objednat s benzinovými motory Cooper nebo Cooper S. Základem prvního systému je přeplňovaný tříválec o objemu 1.5 litru, který dosahuje výkonu 134 k a točivého momentu 220 Nm. Standardně je spojen se šestistupňovou manuální převodovkou, ale za příplatek firma integruje také osmistupňový automat.

Pohonná jednotka MINI Cooper S využívá přeplňovaný benzinový čtyřválec o objemu dvou litrů, výkonu 176 koní a točivým momentem 280 Nm, což stačí k tomu, aby třídveřový „hatch“ zrychlil z 0 na 100 km/h za 6.6 sekundy a dosáhl maximální rychlosti okolo hranice 230 km/h. Kupující mají tentokrát na výběr šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovku.

MINI Electric Shadow Edition je poháněn elektromotorem o výkonu 181 koní, díky němuž EV zrychlí z 0 na 100 km/h za 7.3 sekundy, a integrovaná baterie s kapacitou a 32.6 kWh umožňuje maximální dojezd do vzdálenosti 225 kilometrů. Prvotní informace sice hovoří o tom, že by zmíněná řada SE měla být pravděpodobně dostupná pouze na britském trhu, ale o novinku má zájem také nemalý počet prodejců v kontinentální Evropě i v USA, takže uvidíme, jak to s případnou ostrovní marketingovou exkluzivitou dopadne.

- Reklama -
- Reklama -

Poslední přidané

- Reklama -

Neuniklo vám?