- Reklama -
DomůBenzín/naftaHyundai připravuje repliku konceptu Pony Coupe z roku 1974

Hyundai připravuje repliku konceptu Pony Coupe z roku 1974

- Reklama -

Automobilka Hyundai letos oživí jeden ze svých nejvýznamnějších vozů od založení značky v roce 1967. Model Pony Coupe Concept se poprvé představil na turínském autosalonu v roce 1974, aby propagoval značku Hyundai jako samostatného výrobce. Předváděcí vůz navržený Giugiarem znamenal zrod Hyundaie jako nezávislé společnosti a dodnes slouží jako inspirace pro nejnovější elektromobily firmy.

Model bude přestavěn ve spolupráci s italským designérským domem GFG Style, který založili Giorgetto a Fabrizio Giugiarovi, přičemž první z nich se původního projektu ujal jako začínající designér. Navzdory svému stáří ovlivnil Pony Coupe svými proporcemi připomínajícími origami a geometrickými detaily řadu moderních vozů Hyundai, včetně crossoveru Ioniq 5 či konceptu N Vision 74.

Původní výstavní vůz již neexistuje, a tak jej společnost GFG Style od základu reprodukuje, pravděpodobně s některými sympatickými úpravami, jako poklonu současným a budoucím modelům firmy. Spolupráce by také mohla později podnítit další projekty, což by bylo vhodné už vzhledem k nedávné sérii netradičních a zajímavých návrhů korejské značky.

- Reklama -

Kreativní ředitel společnosti Hyundai Luc Donckerwolke ke spolupráci uvedl: „Je to velmi zajímavý projekt. Jsme nadšeni, že můžeme Giorgetta a Fabrizia přivítat v Soulu při této vzácné příležitosti, a těšíme se na spolupráci s nimi a GFG Style na tomto mimořádném designérském projektu. Tento projekt má nejen historickou hodnotu, ale představuje také mezikulturní výměnu, která by mohla připravit půdu pro další budoucí spolupráci.“

Pony Coupe Concept z roku 1974, jakožto do jisté míry stále rodící se projekt, byl vymyšlen v rámci snahy společnosti Hyundai o sériovou výrobu vozidel. Giorgetto Giugiaro vytvořil pět prototypů, aby si představil, jak by mohl vypadat silniční vůz Hyundai, přičemž jedním z nich byla i tato dvoudveřová verze klínovitého tvaru. Model se nikdy nedostal do showroomů, ale nedávné aktivity Hyundai, zahrnující i koncept N Vision 74, by mohly znamenat, že silniční plně elektrické kupé by mohlo být na obzoru.

- Reklama -
- Reklama -

Poslední přidané

- Reklama -

Neuniklo vám?