- Reklama -
DomůBenzín/naftaAston Martin DB11 dostane konečně nový facelift

Aston Martin DB11 dostane konečně nový facelift

- Reklama -

Model DB11 byl poprvé představen už v roce 2016, takže na aktualizaci grand toureru od Astonu Martin čekají fanoušci značky skutečně dlouho. A zdá se, že automobilka vyslyšela po letech četná přání, což dokazují špionážní fotografie potvrzující, že britská firma pracuje na komplexním přepracování úspěšného modelu DB11.

Modelová řada Aston Martin se v současnosti skládá ze čtyř vozů: SUV DBX, základního modelu Vantage, verze DB11 a vrcholného provedení DBS. Model DB 11, nejstarší zástupce dané produktové řady, nahradil variantu DB9 (2003 – 2016) a byl prvním vozem Aston Martin, který využil technologie získané v rámci spolupráce s Mercedesem-Benz.

Co se týče designu, DB11 byl samozřejmě evolucí modelu DB9 s množstvím tradičních stylistických prvků Aston Martin. Maskovaný testovací vůz, který je zachycen na snímcích, naznačuje,, že si zachová stejný tvar mřížky chladiče, i když chromované detaily v ní mohou být změněny. Kamufláž je také na předních světlometech a bočních přívodech vzduchu, takže i zde lze očekávat nějaké změny.

- Reklama -

Za koly o průměru 21 palců jsou vidět obrovské brzdy a za předním podběhem zůstal zachován ventilační otvor použitý u DB11. Zadní světla ve tvaru písmene C jsou viditelná i přes maskování a téměř identicky jako u předchozího modelu působí také koncovky výfuku s jedním vývodem.

Interiér DB11 si vypůjčil spoustu vychytávek od Mercedesu, ale brzy trochu zastaral, protože německá firma uvedla svůj nejnovější informační a zábavní systém MBUX a obrovskou obrazovku Hyperscreen, kterou nabízí ve svých větších modelech. Dokonce i novější DBX s větší 12.3palcovou centrální obrazovkou a 10.25palcovým displejem u řidiče je o generaci pozadu za ekvivalentními modely Mercedesu. Mohli bychom se však dočkat toho, že většina technologií interiéru DBX se při tomto faceliftu dostane i do modelu DB11.

Co se týče pohonného ústrojí, Aston Martin v současnosti nabízí 5.2litrový dvanáctiválec s dvojitým přeplňováním o výkonu 600 koní nebo čtyřlitrový osmiválec s dvojitým přeplňováním od Mercedesu o výkonu 503 koní. Aston Martin na začátku roku 2022 prohlásil, že bude pokračovat s vozy osazenými motorem V12 až do roku 2026, takže lze očekávat, že se obě pohonné jednotky modelu DB11 ojeví také u faceliftované novinky.

- Reklama -
- Reklama -

Poslední přidané

- Reklama -

Neuniklo vám?