- Reklama -
DomůHybridLuxusní hybrid Mercedes-Maybach S 580 e

Luxusní hybrid Mercedes-Maybach S 580 e

- Reklama -

S prémiovým modelem Mercedes-Maybach S 580 e si plug-in hybridní technologie našla cestu na samotný vrchol produktové řady automobilky Mercedes-Benz. Superluxusní verze, která se stala vlajkovou limuzínou třídy S, dostala novou pohonnou jednotku jako ekologičtější alternativu ke stávajícím variantám V8 a V12 se dvěma turbodmychadly, a z pohledu výrobce je prvním vozem, jenž disponuje zmíněným systémem.

Provedení S 580 e využívá známý šestiválcový benzinový motor Mercedes o objemu tří litrů s turbodmychadlem v kombinaci s elektromotorem a odpovídající baterií. Tato pohonná jednotka poskytuje kombinovaný výkon 503 koní s točivým momentem 750 Nm, zrychlení z 0 na 100 km/h je dáno časem 5.1 sekundy a maximální rychlost 250 km/h je v čistě elektrickém režimu omezena na 140 km/h.

Pro kupující, které k tomuto modelu přilákají jeho ekologické vlastnosti, bude s největší pravděpodobností důležitá také oficiální spotřeba paliva v kombinovaném cyklu WLTP, pohybující se mezi 235 a 294 mpg (míle na galon), a emise CO2 v rozmezí 18 až 23 g/km.

- Reklama -

Dosažení těchto hodnot v Mercedesu-Maybach třídy S bude samozřejmě záviset na pravidelném nabíjení baterie, které lze provádět pomocí nabíječky s výkonem 11 kW. Volitelně je k dispozici rychlonabíjení s výkonem až 60 kW, které umožní plné dobití akumulátoru za přibližně 30 minut. Po úplném nabití baterie je oficiálně udávaný dojezd na čistě elektrický pohon až 100 km, což vozu teoreticky umožňuje absolvovat velkou část městských cest v režimu bez emisí.

Jedinými vnějšími znaky, které prozrazují, že S 580 e je plug-in hybrid, jsou decentní modré barevné akcenty přidané na světlomety a nabíjecí terminál na levém zadním boku. Uvnitř je obvyklý opulentní Mercedes-Maybach třídy S, i když s ukazatelem stavu nabití baterie na přístrojové desce.

Mercedes uvádí, že plug-in pohonná jednotka verze S 580 e „otevírá ještě působivější zážitek z ticha“, čímž zdůrazňuje vhodnost tohoto kombinovaného ústrojí právě pro model pyšnící se nejvyšší kultivovaností. První plug-in hybridní model Mercedes-Maybach je mezníkem, který však bude před koncem letošního roku zastíněn příchodem prvního plně elektrického modelu značky.

- Reklama -
- Reklama -

Poslední přidané

- Reklama -

Neuniklo vám?