- Reklama -
DomůBenzín/naftaSpeciální Lamborghini Huracan STO Time Chaser_111100

Speciální Lamborghini Huracan STO Time Chaser_111100

- Reklama -

Automobilka Lamborghini letos slaví šedesáté výročí existence a jeden ze speciálních projektů v rámci oslav představuje také spolupráce s japonským umělcem vystupujícím pod jménem IKEUCHI. Ten se kromě exempláře „Time Gazer“, postaveném z dílů výročních modelů značky, podílel i na vývoji unikátu Huracan STO Time Chaser_111100, jehož estetika je inspirována Cyberpunkem.

Supersport Huracán STO Time Chaser_111100 vychází ze „standardní“ série STO, ale má speciální livrej a nástavec ve stylu počítače, umístěný na zadní kapotě a dodávající vozu futuristický vzhled. V daném případě je třeba mít na paměti, že model není určen k jízdě, ale jedná se o unikátní exponát (Opera Unica), jenž podle slov výrobce brilantně vyjadřuje téma vizualizace kybernetiky spojené s odkazem italské značky.

Historický vliv firmy Lamborghini je mimo jiné patrný i ze zvolené barvy karoserie, poukazující na odstíny předchozích výročních modelů a další nepřímé vodítko najdeme také v názvu, přesněji v číslicích 111100, což je binární kód pro číslo 60, vyjadřující současný věk italské automobilky.

- Reklama -

Japonský výtvarník se u „Time Chaseru“ inspiroval staršími produktovými katalogy Lamborghini a pro tuto kreaci využil komponenty z předchozích výročních modelů, jako jsou Lamborghini Countach 25th Anniversary, Lamborghini Diablo SE30, Lamborghini Murciélago 40th Anniversary nebo Lamborghini Aventador LP-720-4 50th Anniversary. Promyšlenou kombinací různých dílů a dalších prvků IKEUCHI následně interpretoval zmíněný exponát ve svém typickém kyberneticko-industriálním sci-fi stylu.

Davide Sfrecola, šéf japonské pobočky Lamborghini, dodal: „Jsme velmi rádi, že můžeme zakotvit tak cennou spolupráci s IKEUCHIm, který představuje uměleckou budoucnost Japonska. Použitím základních desek počítačů, plastových součástí až po elektrické rozvody složitě slícované dohromady, vytváří kyberpunkovou apokalyptickou estetiku, umocňující a zkoumající spojení a vztah mezi člověkem a technologií v zemi tak bohaté na tisícileté tradice a kulturu.“

- Reklama -
- Reklama -

Poslední přidané

- Reklama -

Neuniklo vám?