- Reklama -
DomůUncategorizedKoncept Ferrari Vision Gran Turismo s motorem V6

Koncept Ferrari Vision Gran Turismo s motorem V6

- Reklama -

V roce 2022 si slavná maranellská značka připomněla 75. výročí vůbec prvního závodního vozu Ferrari 125 S a v rámci oslav italská firma vytvořila virtuální koncept závodního vozu s názvem Ferrari Vision Gran Turismo s jednomístným kokpitem a centrálním místem řidiče.

Jak možná tušíte z názvu, koncept Ferrari bude součástí známé počítačové hry Gran Turismo a jde ve stopách modelů Mercedes-Benz AMG Vision GT, BMW Vision GT, Toyota FT-1 Vision GT, Mini Clubman Vision GT apod. Koncept se také váže k dalšímu výročí, neboť loni uplynulo čtvrt století od uvedení první hry Gran Turismo na trh.

Ačkoli je Vision Gran Turismo pouze virtuálním vozem, podle Ferrari představuje „futuristický designový manifest pro silniční a závodní vozy Ferrari“, takže se možná ještě dočkáme začlenění některých jeho dynamických prvků do skutečných vozů.

- Reklama -

Celkový design je inspirován novým modelem Ferrari 499P – soutěžním speciálem, který se příští rok zúčastní závodu Le Mans ve třídě Hypercar. Ferrari tvrdí, že elegantní karoserie je extrémně aerodynamická díky zadnímu difuzoru a křídlu vyvinutému právě pro model 499P.

Pohonná jednotka je převzata z hybridního supersportu 296 GTB a obsahuje stejný duálně přeplňovaný třílitrový šestiválec, ale tentokrát se třemi elektromotory (jedním na zadní nápravě a dvěma na přední), které poskytují výkon 1 016 koní a točivý moment 1 100 Nm. Výsledkem je akcelerace z 0 na 100 km/h pod dvě sekundy, čas 0 – 200 km/h pod pět sekund a maximální rychlost přes 350 km/h. Výkon je přenášen přes dvouspojkovou osmistupňovou převodovku na všechna čtyři kola.

Vzhledem k tomu, že hlavní komponenty vozu Vision Gran Turismo jsou vyrobeny z uhlíkových vláken, váží exemplář pouhých 1250 kg. Firma také zaručuje „superlativní výkony jak na extrémně klikatých městských okruzích, tak na tradičních tratích vytrvalostních závodů“.

Vision Gran Turismo byl premiérově představen na finále Světového poháru národů GT v Monaku a od poloviny prosince je model ve skutečném měřítku k vidění v muzeu Ferrari v Maranellu.

- Reklama -
- Reklama -

Poslední přidané

- Reklama -

Neuniklo vám?